Chiptuning

Chiptuning

Chiptuning klinkt fantastischer dan dat het is.

Een beter woord zou kunnen zijn kenveld-optimalisatie, maar dat klinkt niet half zo goed dus houden we het maar zo.
Toch is dit exact wat er uitgevoerd word bij chiptuning. Het programma in de computer waar uw motor door blijft lopen, dat de schadelijke uitlaatgassen beperkt, het vermogen en koppel regelt, de maximale snelheid begrenst en nog honderden andere belangrijke zaken van uw motor behartigd, worden aan uw strenge eisen aangepast. Wat verandert er bij een chiptuning? Alleen die waarden die er zorg voor dragen dat uw motor een zo goed mogelijk rendement heeft ZONDER daarbij de mechanische uitersten te overschrijden.

De turbodruk wordt iets vehoogt, het inspuitmoment wordt iets vervroegd, de inspuitduur wordt iets verlengd en zo nog een aantal relevante waarden die bij elkaar opgeteld en in een perfecte harmonie soms een vermogens/koppelwinst van 30% op kunnen leveren.

Is dat duur? 30 pk extra... prijsvoorbeeld: 400 euro... 400 : 30 = 13,4... 13,4 euro voor een extra paard... Niet gek toch?? Onzin uiteraard. Natuurlijk is de genoemde voorbeeldprijs van 400 euro niet mis, waarom zo veel geld, het klinkt simpel, software eruit, even aanpassen en weer terugzetten.
Probeert u het maar niet, u zult begrijpen dat er nogal wat apparatuur voor nodig is om de data te kunnen uitlezen en terugzetten, om de miljarden gegevens te kunnen lezen. Het uitwerken van een bepaald type motor van een bepaald bouwjaar, het testen en aanpassen kan soms dagen duren. Een foutieve waarde programmeren kan betekenen dat uw auto niet meer aanslaat.

Wij zijn dealer van Hartog Tuning Al jaren een begrip onder de Volkswagen, Audi, Seat liefhebbers..

.

Afhankelijk van het type motor zijn forse stijgingen te realiseren, de ideale manier om voor een relatief laag bedrag een veel krachtiger motor terug te krijgen.


Mailt u voor de mogelijkheden van uw auto:
info@nuvelstijnautos.nl

Audi R8 4.2 V8!!!